Helmi Liiketalousopisto

Helmi on vuonna 1957 perustettu Helsingin Malmilla toimiva toisen asteen ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa liiketalouden ja matkailualan perus- ja ammattitutkintoihin valmistavaa koulutusta niin päivä- kuin ilta- ja monimuoto-opintoina.

Nuorisokoulutuksen “spesiaaleina” polkuina ovat Urheiluakatemiat ja Finanssi sekä Sporttikaksari-kaksoistutkinto. Aikuisopintojen keihäänkärkituotteena on puolestaan Matkaopas ja sen kausittain vaihtuvat erikoistavat tutkinnonosakoulutukset, kuten World Design Capital Helsinki 2012 -vuoden matkailualan erikoisosaamistarpeita varten luotu Designopas. Helmi on myös ensimmäinen sertifoitua Amadeus-koulutusta tarjonnut – ja edelleen tarjoava – oppilaitos maailmassa.

Helmen henki

Helmen henkeä on

… tekemällä oppiminen ja oman osaamisen näyttäminen
…innovatiivinen ja ajanmukainen työskentelyilmapiiri ja pätevä henkilökunta
…monipuoliset ja toimivat kontaktit työelämään, jotka luovat yhdessä innostavat puitteet tekemällä oppimiselle sekä opetus- ym. tehtävissä toimimiselle.

Helmen vahvuudet

Näiden lisäksi vahvuuksiamme ovat mm.
• hyvä maine ja innostava, omat rajat ylittämään rohkaiseva ilmapiiri
• tiimiorganisaatiomalli, joka mahdollistaa mm. eri oppiaineiden sisältöjen tehokkaan ja yllätyksellisen yhdistelyn
• motivoituneet opiskelijat, jotka sijoittuvat opintojen aikana ja jälkeen työelämään tutkimusten mukaan erinomaisesti
• kaikkea tekemistä ja toimintaa läpileikkaava yrittäjähenkisyys ja kansainvälisyys
• vastuullinen, innovatiivinen ja muutosaltis johto
• yhteistyökumppanit ovat mukana mm. koulutusten toteutusten suunnitteluprosesseissa
• opetuksen tukena edistynyttä teknologia ja kokeilevia toimintatapoja kuten esim. viestinnän ja englannin kielen yhtäaikainen opetus

 

 

Sanni – helmi opiskelijatarina

Toiminnallinen ryhmä ja työvaltainen oppiminen

 

Nimeni on Sanni Tuomi ja olen koulumme kolmannen vuoden liiketalouden perustutkinnon opiskelija. Olen määrätietoinen ja olen asettanut tulevaisuuden tavoitteeni korkealle. Aion luoda itselleni huikean uran ja olen saanut Helmi Liiketalousopistolta mahtavan pohjan sille.

 

Hain Helmi Liiketalousopistoon alun perin siksi, että en oikein tiennyt mitä halusin aikuisena työkseni tehdä. Onnekseni kuitenkin kaupanala ja yrittäjyys olivatkin minulle se kiinnostuksen kohde.

 

Vapaa-ajallani treenaan kuntosalilla ja kirjoitan terveellisiin elämäntapoihin ja hyvinvointiin painottunutta blogia. Elämäni pyörii näiden intohimon kohteideni ympärillä ja sen takia haluankin tehdä tästä elämäntavan lisäksi myös ammatin itselleni. Haluan siispä vielä jonain päivänä toimia liikunnan- ja ravitsemusalan ammattilaisena ja/tai yrittäjänä.

 

Tämä tutkinto on antanut minulle valmiuksia työskennellä vielä jonain päivänä yrittäjänä ja olen saanut todella paljon hyviä mahdollisuuksia Helmen ansiosta. Ja vaikka suunnitelmani muuttuisivat, niin minä pääsen edelleen Helmen papereillani vielä jatko opiskelemaan sinne minne tieni nyt sattuisikaan viemään!

 

Helmi on tarjonnut erittäin hyviä tapoja opiskella ja suorittaa kursseja. Itse valitsin tieni siirtyä toiminnalliseen, eli työvaltaiseen ryhmään toisena opiskelu vuotenani. Toiminnallinen ryhmä käytännössä tarkoitti sitä, että aina maanantaista keskiviikkoon ollaan opiskelemassa koululla ja torstaisin ja perjantaisin tehdään töitä työharjoittelu-paikassa, jonka on itse saanut valita omien mieltymyksien mukaan. Toiminnallinen ryhmä oli juuri minua varten.

 

Olen aina ollut sellainen ihminen, että opin paremmin tekemällä. Mitä järkeä esimerkiksi onkaan opiskella koulussa asiakaspalvelua tunneilla kirjasta, kun sitä voi harjoittaa samaan aikaan käytännössä ihan oikealla työpaikalla? Minä olen ainakin saanut älyttömästi irti tästä opiskelu- ja työskentely tavasta. Tämän lisäksi olen saanut ansioluettelooni hyviä merkintöjä pitkäaikaisista työkokemuksista ja sitä tulevat työnantajat tulevat arvostamaan!

 

Myös opintoni ovat tämän järjestelyn ansiosta sujuneet loistavasti. Minulla on ollut enemmän aikaa panostaa koulutehtäviin ja opiskelu on ollut joustavampaa, joten kiitettäviä arvosanoja on helppoa saada.

 

Toisena vuotena olin koko lukukauden työharjoittelussa SN Sport Oy:lla, eli urheilu- ja lisäravinne myymälässä Vantaan koivuhaassa. Työn teko kyseisessä yrityksessä oli siinä mielessä haastavaa, että kaikkien tuotteiden tiedot ja käyttötarkoitukset täytyi ehdottomasti osata ulkoa. Kuitenkin koska lisäravinteiden ja luontaistuotteiden käyttö kiinnostaa minua itseänikin, niin niistä tiedon kerääminen ja opettelu oli kiinnostavaa.

 

Sportsnutritionilla sain tehdä kaikenlaisia töitä laidasta laitaan. Erityisesti asiakaspalvelun- ja myynnin edistämisen taidot paranivat huimasti. Uutena tehtävänä opin lähettämään verkkokaupan tilauksia. Sain myös vastuulleni Instagram tilin päivityksen. Joten tämä työharjoittelu oli todella antoisa ja todella hyvä kokemus. Työharjoittelun myötä olen myös saanut extraajan työvuoroja aina silloin tällöin, kun tuuraajalle tai extra työntekijälle on tarvetta. Hyvin hoidetun työn jäljiltä sain myös itselleni suosittelijan yrityksen johtajasta tulevaisuuden varalle! J

 

Kolmannen vuoden työharjoittelua olen tehnyt omalla osa-aikaisella työpaikallani kuntosalin vastaanotossa Silpaform Oy:lla. Työtehtäviini kuuluu asiakkaiden vastaanotto, palvelu, uusien asiakkaiden hankinta ja kontaktointi puhelimitse, sekä kulunvalvonnan seuranta ja asiakasrekisterin päivitys. Tässä työpaikassa opeteltavaa oli asiakasrekisterin päivittämisessä ja uusien asiakassopimusten oikein tekemisessä. Ne kuitenkin luonnistuivat oikein helposti ja kätevästi koulutusten jälkeen.

 

Työnantajani ovat olleet tyytyväisiä tähän järjestelmään ja he ovat ymmärtäneet toiminnallisen ryhmän tarkoituksen ja hyvät puolet. En ole kuullut mitään negatiivista sanottavaa tästä järjestelmästä ja omastakin mielestä tämä on juuri hyvä.

 

Voin ehdottomasti suositella toiminnallista ryhmää ihan jokaiselle, ketä sitä edes vähän harkitsee. Olen varma, että sitä valintaa ei tule katumaan. Ja miltä kuulostaa se, että valmistut puoli vuotta aikaisemmin? Sitä vähän minäkin, ei mitään valitettavaa 😉