Asiakaspalvelun osaamisala (Tarjoilija, pk)Tarjoilija

Tarjoilija on asiakaspalvelun ja myynnin ammattilainen, jolla on hyvät sosiaaliset taidot, hyvä kielitaito, ja laaja tuotetuntemus.  Taitavalla tarjoilijalla pysyy useampikin lautanen kädessä ja tarjotin tasapainossa. Tarjoilija suosittelee ruokiin sopivia juomia ja valmistaa erilaisia juomasekoituksia. Tarjoilijan pelisilmä ja tilannetaju eivät petä muuttuvissakaan tilanteissa.

Tarjoilutaitojen lisäksi harjoitellaan asiakaspalvelua, myyntiä, ruoanvalmistusta ja ammattisanastoa vierailla kielillä. Kestävän kehityksen vaatimukset, hygienia ja anniskelumääräykset sekä alan sopimukset ja säädökset ovat osa ammattitaitoa. Merkittävä osa ammattitaidosta opitaan työssäoppien liikeideoiltaan erilaisissa toimipaikoissa. Työpaikkoja kotimaassa ja ulkomailla.

Tarjoilija voi valita työpaikkansa monista mahdollisuuksista sekä kotimaassa että ulkomailla. Erilaisia vaihtoehtoja ovat kahvilat, pikaruokapaikat, henkilöstöravintolat, ruoka- ja seurusteluravintolat, juhlapalvelut, juomaravintolat, baarit ja pubit. Tarjoilijana työllistyt!

 

Majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen

  • kunnostaa asiakas- ja työtiloja
  • valmistaa toimipaikan tuotteita ja palveluja myyntiä varten
  • pitää huolta myytävien tuotteiden laadusta ja riittävyydestä
  • palvelee asiakkaita
  • myy tuotteita tai palveluja sekä rekisteröi myyntiä
  • järjestää ja siistii asiakas- ja työtiloja ja/tai kunnostaa majoitusliikkeen huoneita
  • toimii astiahuollon tehtävissä
  • puhdistaa työvälineitä, koneita ja laitteita sekä asiakas- ja työtiloja
  • noudattaa omavalvontasuunnitelmaa

Tutkinnon osassa on sali- ja keittiötyöskentelyä

Asiakaspalvelu ja myynti

  • kunnostaa ja varustaa asiakas- ja työtiloja
  • palvelee asiakkaita toimipaikan liikeidean tai toimintaohjeen mukaan
  • hyödyntää alakohtaista kielitaitoa asiakaspalvelussa
  • myy ruokia, juomia ja tarvittaessa majoituspalveluja asiakkaille tai asiakasryhmille
  • osallistuu tarvittaessa majoitusliikkeen asiakkaiden sisään kirjaamiseen ja lähtöselvitykseen
  • toimii anniskelutehtävissä
  • rekisteröi myyntiä ja laskuttaa asiakkaita
  • siistii ja järjestää asiakas- ja työtiloja
  • noudattaa omavalvontasuunnitelmaa

Juomien myynti ja tarjoilu

Keskeistä on asiakaspalvelu, noutopöytien kunnostaminen ja anniskeluosaaminen.

Annosruokien ja juomien tarjoilu

  • kunnostaa asiakas- ja työtilojalautasote
  • ottaa vastaan asiakkaita ja palvelee heitä koko palveluprosessin ajan
  • tuntee myytävät tuotteet ja niiden laatuvaatimukset
  • esittelee, myy ja tarjoilee ruokia ja juomia asiakkaille ja asiakasryhmille
  • hyödyntää alakohtaista kielitaitoa asiakaspalvelussa
  • toimii anniskelutehtävissä
  • rekisteröi myyntiä ja laskuttaa asiakkaita
  • siistii ja järjestää asiakas- ja työtiloja
  • käyttää gastronomista perussanastoa
  • varmistaa asiakastyytyväisyyden
  • arvioi omaa työtä ja toimintaansa.

 

Asiakaspalvelua ruokaravintolassa.

Valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat, valitaan kolme

À la carte -tarjoilu

Ruokien ja juomien yhdistämistä asiakkaan iloksi.
image

Juomien myynti ja tarjoilu

Baarityöskentelyä ammattitaitoisesti

Kahvilapalvelut

Espressopohjaiset juomat, ihanat leivonnaiset ja suolaiset pikkupalat

Pikaruokapalvelut

Tämän päivän trendi

Tilaus- ja juhlatarjoilu

kattaus kattaus 2

isoja banketteja, hienoja juhlia

Huippuosaajana toimiminen

Ammattitaitokilpailuja ja fiinejä ravintoloita