Jenna – helmi uratarina

Jenna – helmi uratarina

Jennan tie lukiosta yliopistoon, yliopistosta Helmeen ja Helmestä amk:n kautta kotiin

Kuka 
Olen Jenna Holappa, Helmi Liiketalousopiston alumni. Valmistuin yo-merkonomiksi keväällä 2015 suuntautumisenani myynti ja markkinointi. Tällä hetkellä opiskelen Laurea-ammattikorkeakoulussa estenomiksi.

Millainen
Se, jolle bioala ei napannut :)

Monelle estenomi on vieras käsite, jolla lyhyesti tarkoitetaan kauneudenhoitoalan asiantuntijaa. Suuntautumisvaihtoehtoja on liiketoiminnasta tuotekehittelyyn. Itseäni kiehtoo erityisesti markkinointipuoli, jonne sain hyvät perusteet Helmestä.

Yliopistosta Helmeen

Helmeen päädyin hakemaan keväällä 2013 yliopistovuoden jälkeen. Kun bioala ei napannut kuten olin toivonut. Olin aika hukassa. Mitä nyt? En tiennyt mitä halusin mutta päätin hakea opiskelemaan liiketaloutta. Päättelin, että ellei ala nappaisi, olisi siitä kuitenkin hyötyä ainakin ympäröivän maailman ymmärtämisessä. Helmeen halusin sillä no, se vain kuulosti parhaalta paikalta.

Helmi olikin minulle nappivalinta. Opinnot on jaettu selkeisiin kokonaisuuksiin ja pääasiassa on oikeasti asian oppiminen. Kursseilla tehdään paljon konkreettisia projekteja myös oikeissa yrityksissä. Itse pääsin mm. messuille töihin, suunnittelemaan ja rakentamaan näyteikkunoita sekä Malmille että Kallioon ja markkinoimaan Silakkamarkkinoita. Uskallan väittää oppineeni näistä projekteista paljon enemmän tekemällä kuin pelkästään oppikirjaa lukemalla, vaikka olenkin aina mieltänyt itseni lukutoukaksi.

Projektien lisäksi opin paljon työharjoitteluissa. Työn tekemisen lisäksi opin paljon myös itsestäni. En esimerkiksi olisi löytänyt nykyistä alaani ellen olisi ollut työharjoittelussa kauneushoitolassa.

Mistäs lukiolainen sen arvaisi :)

Kaiken kaikkiaan en olisi lukion jälkeen arvannut olevani nyt tässä tilanteessa. Olen täysin eri alalla mitä lukiossa ajattelin. Minusta piti tulla luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri mutta olenkin yo-merkonomi ja opiskelen ammattikorkeakoulussa kauneudenhoitoalaa – ja se on

just hyvä!

 ???  Minkälainen sun tarina on

Terkuin,

Jenna