LiimatainenJarmo Liimatainen on kokki ja opettaja. Perhoon hän päätyi  sattuman kautta. Kun hän aikoinaan aloitti opinnot Ravintolakoulu Perhossa, hän sairastui ja oli poissa 2kk opintojen alusta. Tervehdyttyään hän meni kesällä tekemään opintojen” rästit” Ravintola Perhoon. Vuosia myöhemmin, valmistumisen jälkeen, Ravintolakoulu Perho otti yhteyttä ja tarjosi hänelle töitä. Tuolloin hän alkoi kiinnostua ajatuksesta ryhtyä opettajaksi. Hän työskentelee yhä opettajana.
 
Jarmo on ollut töissä kaiken kaikkiaan  30 työpaikassa eri ammattialoilla. Ravintola-alan työpaikkoja vähemmän. Hän on työskennellyt mm. Graniittilinnassa, Katajanokan Kasinolla. Jarmo oli tehnyt ravintola-alan töitä ennen kuin hän aloitti opiskelun Ravintolakoulu Perhossa.Jarmo päätyi opettajaksi, koska hän mietti jo opiskelijana ammatillisesta opettajuudesta. Hän tykkää tehdä töitä ihmisten kanssa ja pitää opettamisesta. Keittiötyö pelkästään ei olisi antanut samaa kokemusta ja ihmisten kanssa työskentelyä

Jarmon mielestä parasta opettamisessa on työ ihmisten kanssa. Työssä näkee oppilaiden kehittyvän ja menestyvän. Se , että saa ”haastavankin” opiskelijan kiinnostumaan ja innostumaan tästä ammatista ja työn luovuus, ja moninaiset tavat toteuttaa opetusta.
Jarmon mukaan ainoa huono puoli on työn ja vapaa-ajan sekoittuminen.

Hän antaa vinkkejä valmistuville oppilaille:
”Uteliaasti kokeilemaan mahdollisimman monia paikkoja jotta oman tyylinen työpaikka löytyy.”
”Pysykää nöyrinä, koska vain nöyrä voi oppia uutta, ylpeä ei kehtaa kysyä neuvoja.”
”Pitäkää huoli myös vapaa-ajasta tässä ammatissa on helppo palaa loppuun jos elämässä ei ole muuta kun keittiö.”

Tekijät Janne, Jan ja Markus 14KP2C