Ravintola Perhossa vuoromestarina työskentelee monta Ravintolakoulu Perhon valmistunutta. Heidän joukosta löytyy Karoliina Karusuo. Hänellä ja muilla Perhon vuoromestareilla on vastuulla ravintolan pyöriminen ja opiskelijoiden ohjaaminen työssäoppimisjaksoilla. Karoliina rakastaa nykyistä työtään, sillä hän pystyy yhdistämään molemmat intohimonsa: ruoanlaiton ja opettamisen.

Ennen Perhon opiskeluita hän oli tehnyt alan töitä. Ravintolakoulu Perhossa hän opiskeli kansainvälisellä luokalla, ja valmistui vuonna 2008. Kansainvälisen luokan kautta hän pääsi töihin Ruotsiin. Karoliinalle on jäänyt paljon mieleen Perhon opinnoista, ja näkee nykyisen työn vastaavan odotuksia ja ajatuksia alasta, joita hänellä oli jo opiskelujen aikana. Karoliinan mielestä  Perhossa oppi tärkeitä asioita ravintola-ammattiin liittyen, kuten monessa muussakin ammatissa, tämänkin ammatin taitoja oppii parhaiten käytännön töitä tekemällä.

Karoliina on päässyt näkemään ja työskentelemään alan eri ravintoloissa: fine dining-, casual- ja Michelin tähden – ravintoloissa. Karoliina tietää kokin ammatin olevan hänelle sopiva ammatti. Keittiötaitojen opettaminen on jotain, mitä hän haluaisi tulevaisuudessakin yhdistää omassa kokin ammatissa.

 

Kirjoittajat: Ann, Kristiina, Camilla